Motorsågsutbildning Nivå A - motorsågning 25/6 Rankhyttan

Biljetter för detta evenemang är slut

Motorsågsutbildning Nivå A - motorsågning

Den här utbildningen ger dig de teoretiska kunskaper och praktiska färdigheter du behöver för att kunna använda motorsåg på ett säkert sätt. Tyngdpunkten ligger på enklare kapningsarbeten och moment som bedöms vid uppkörning för motorsågskörkort nivå A.

Utbildningen ger dig kunskaper för att klara ett säkert arbete med motorsåg vid enklare kapningsarbeten med skjutande respektive dragande kedja. Vi går även igenom allmänna säkerhetsbestämmelser, hantering och skötsel av säkerhetsutrustning samt grundläggande arbetsteknik som minskar arbetsbelastningen.

Målsättningen är att du efter genomgången utbildning ska klara proven för motorsågskörkort nivå A enligt de krav som ställs inom Säker Skog. Utbildningen vänder sig i första hand till dig som är nybörjare.

Utbildningen inkluderar ett praktiskt och teoretiskt prov. Godkända prov ger dig motorsågskörkort nivå A. Du kan även välja att gå utbildningen utan att köra upp. Våra instruktörer som genomför utbildningen och bedömer uppkörningen är certifierade enligt riktlinjer från Säker Skog. För att få delta i utbildningen ska du fylla 16 år samma kalenderår som utbildningen genomförs. Du får dock inte arbeta ensam med motorsågen förrän du har fyllt 18 år.

OMFATTNING

1 dag, inklusive ett praktiskt och ett teoretiskt prov.

FÖRKUNSKAPER

Krävs ej.

KOMPLETTERANDE UTBILDNINGAR

Motorsågsutbildning Nivå B, C, D, E, I, S och V.

UTBILDNINGSMATERIAL 

Boken ”Motorsågning” ingår.

Villkor

Utbildningen är öppen för anmälningar så länge det finns platser kvar. Avbokning av utbildning ska ske senast två veckor innan startdatum.

Villkoren för våra öppna utbildningar finns här Allmänna villkor


Datum & Tid
tisdag
25 juni 2024
08:00 16:30 Europe/Stockholm
Plats

Falun, Rankhyttan 25

FPGF+88J Sunnanhaga
Falun
--Falun, Rankhyttan 25--
Få vägbeskrivning
Arrangör

Dala-Järna, Roger Eriksson

0702582388
roger.eriksson@skogsstyrelsen.se
DELA

Se vad andra tycker om detta event, och gå med i konversationen.