SYN Natur- och kulturhänsyn Avverkning - Förnyelse

Anmälan
3 100,00 kr 0,00 kr  exkl. moms 3100.0 SEK
- Tillgängliga platser: 24
Antal

SYN Natur- och kulturhänsyn Avverkning - Förnyelse

För dig som driver ett certifierat skogsbruk krävs det att du upprätthåller dina kunskaper om hur hänsyn ska tas till natur-, kultur- och sociala miljöer. Med den här förnyelseutbildningen, som huvudsakligen sker i fält, säkerställer du att du uppfyller kompetenskraven långsiktigt.

Som förberedelse genomför du SYN:s webbutbildningar Miljöhänsyn Grunder och Miljöhänsyn i Praktiken. Om du inte har genomfört webbutbildningarna ordnar Skogsstyrelsen, som tillval, inloggning till de båda webbutbildningarna. Webbutbildningarna innehåller prov som du måste få godkänt i för att kunna påbörja den här förnyelseutbildningen.

I förnyelseutbildningen får du sedan ny kunskap med utgångspunkt i gröna bokslut, revisionsrapporter från skogsrevisioner inom certifieringssystemen, eventuella regel- och lagändringar och Skogsstyrelsens inventeringar. Även viss repetition från grundutbildningen ingår.

Godkända webbutbildningar som förkunskap och godkända övningar i fält är en förutsättning för att få tillgång till utvärderingskoden. Då utvärderingen är genomförd kan deltagarna själva skriva ut SYN:s kompetensbevis för Natur- och kulturhänsyn – Avverkning som är giltigt i fem år. Förnyelseutbildning ska alltså genomföras vart femte år för att du ska upprätthålla din kompetens.

Som ytterligare tillval kan du beställa boken Miljöhänsyn i skogsbruket.

OMFATTNING

1 dag i fält, med praktiska övningar

FÖRKUNSKAPER

Genomförd SYN-kurs Natur- och kulturhänsyn Avverkning – Grunder samt godkänt resultat på SYN:s webbutbildningar Miljöhänsyn Grunder och Miljöhänsyn i Praktiken.

KOMPLETTERANDE UTBILDNINGAR

SYN - Natur- och kulturhänsyn -Skyddsdikning/dikesrensning och SYN - Natur- och kulturhänsyn Avverkning – Förnyelse.

UTBILDNINGSMATERIAL

Ingår, liksom fika och lunch.

Villkor

Utbildningen är öppen för anmälningar så länge det finns platser kvar. Avbokning av utbildning ska ske senast två veckor innan startdatum.

Villkoren för våra öppna utbildningar finns här Allmänna villkor

Datum & Tid
fredag
23 augusti 2024
08:00 16:30 Europe/Stockholm
Plats

Järvsö (mellan Nor och Nordsjö)

M8QR+2FM Kalv
Järvsö
--Järvsö (mellan Nor och Nordsjö)--
Få vägbeskrivning
Arrangör

Hudiksvall, Urban Johansson

urban.johansson@skogsstyrelsen.se
DELA

Se vad andra tycker om detta event, och gå med i konversationen.